sluit

The Tobacconist

Film

The Tobacconist vertelt het hartverscheurende verhaal van de vriendschap tussen een zeventienjarige jongen en Sigmund Freud in Wenen vlak voor de Tweede Wereldoorlog.

In deze film, gebaseerd op het boek De Weense Sigarenboer van Robert Seethaler, wordt de jonge Franz (Simon Morzé) door zijn moeder naar Wenen gestuurd om daar in de leer te gaan bij een sigarenhandelaar. In zijn winkel ontmoet hij een van de vaste klanten, Sigmund Freud (Bruno Ganz), de wereldberoemde grondlegger van de psychoanalyse. Franz is gefascineerd door Freuds werk en er ontstaat een vriendschap. Wanneer Franz verliefd wordt op de danseres Anezka vraagt hij advies aan Freud over de wisselende signalen die Anezka hem geeft. Tegelijkertijd wordt het politieke klimaat in Oostenrijk echter steeds onrustiger. Wanneer de Duitsers Wenen binnenvallen, moeten ook Franz, Aneska en Freud besluiten of zij blijven of vluchten.

In deze film is filmveteraan Bruno Ganz te zien in een van zijn laatste rollen als Sigmund Freud in het Wenen van 1937. Deze wereld wordt op een bijna sprookjesachtige manier tot leven gewekt door regisseur Nikolaus Leytner.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden