sluit

The Two Popes

Film

The Two Popes vertelt een intiem verhaal over een van de meest dramatische machtsovergangen binnen de kerk in de afgelopen 2000 jaar. De film, met in de hoofdrollen Jonathan Pryce en Anthony Hopkins, is vanaf donderdag 12 december bij ons te zien.

Gefrustreerd door de richting die de kerk opgaat, wil kardinaal Bergoglio met pensioen. Hij zal hiervoor toestemming moeten krijgen van paus Benedictus. De introspectieve paus Benedictus, geconfronteerd met schandaal en zelftwijfel, vraagt Bergoglio – zijn strengste criticus en toekomstige opvolger van Rome – om een geheim te onthullen wat de fundamenten van de katholieke kerk zal doen beven. Achter de muren van het Vaticcan begint een strijd tussen traditie en vooruitgang, schuld en vergeving. De twee verschillende mannen moeten hun verleden onder ogen komen om een gemeenschappelijke basis te vinden en een toekomst te smeden voor de miljard volgers over de hele wereld.

The Two Popes is gebaseerd op de verkiezing van paus Franciscus in 2013. Regisseur Fernando Meirelles (Cidade de Deus, The Constant Gardner) en scenarioschrijver Anthony McCarten (Darkest Hour, Bohemian Rapsody) geven een inkijk in het persoonlijke leven van deze twee leiders achter de gesloten deuren van het Vaticaan.

 

  • Anthony Hopkins and Jonathan Pryce zijn fantastisch.
    The Guardian
  • Een indrukwekkende film die ook atheïsten zal aanspreken.
    NRC
  • Benadrukt mooi de menselijkheid van beide pausen.
    VPRO Cinema

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?