sluit

The Velvet Queen

Film
LUXdocs

The Velvet Queen speelt zich af in de prachtige en onontgonnen bevroren toppen en valleien van de Tibetaanse hooglanden. Hier gaan de wereldberoemde natuurfotograaf Vincent Munier en schrijver en avonturier Sylvain Tesson op zoek naar een van de meest zeldzame grote katten: de sneeuwluipaard.

De sneeuwluipaard, een ware meester in de camouflage, heeft de heren allang in de smiezen en laat zich niet zomaar op de foto zetten. Munier en Tesson bewegen zich vreedzaam over het majestueuze landschap en komen meer fauna tegen die minimaal net zo fascinerend zijn. Tijdens de reis vinden de twee vrienden een gezamenlijke waardering voor de natuur en vieren ze de schoonheid van de wereld.

The Velvet Queen is een betoverend stille documentaire met een passende score gecomponeerd door Warren Ellis, samen met Nick Cave. Het is een diep filosofische reis met prachtige beelden van een plek waar velen van ons nooit voet op zullen zetten. De documentaire laat ons zien dat schoonheid altijd aanwezig is, klaar om zich bloot te leggen, aan mensen die werkelijk kijken.

  • De magie van de natuur gutst van het scherm
    de Volkskrant
  • Fraai gefilmde natuurdocumentaire
    NRC
  • Schilderachtige beelden
    VPRO Cinema

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?