sluit

The Whale

Film

The Whale is een aangrijpend drama van de Oscargenomineerde regisseur Darren Aronofsky (Black Swan, Requiem for a Dream) die een ontroerend portret schets van een man die zijn leven opnieuw betekenis wil geven.

Charlie (Brendan Fraser) leeft teruggetrokken en geeft Engelse les online. Hij heeft ernstig overgewicht en lijkt alles in zijn leven te zijn kwijt geraakt. Toch probeert Charlie, vol hoop, het contact met zijn 17-jarige dochter Ellie (Sadie Sink) te herstellen. Maar die neemt het hem kwalijk dat hij zijn gezin in de steek heeft gelaten. Langzaamaan ontdekken we hoe Charlie de man geworden is die we zien, en hoe hij hoopt toch een vader voor Ellie te kunnen zijn. The Whale is zowel hartverwarmend als hartverscheurend. Aronofsky maakt je onderdeel van een leven waar je van weg wilt kijken, maar dat je tot tranen toe beroert. The Whale is een fenomenale comeback voor acteur Branden Fraser (The Mummy Trilogy, Crash), die als vader probeert opnieuw contact te maken met zijn vervreemde tienerdochter, gespeeld door rising star Sadie Sink (Stranger Things).

Brendan Fraser won op 12 maart een Oscar voor zijn hoofdrol in The Whale. De film werd in totaal 3 keer genomineerd voor de categorieën Beste Acteur, Beste Vrouwelijke Bijrol en Beste Make-up en Styling.

Darren Aronofsky was recent in Nederland om te praten over The Whale bij het International Filmfestival Rotterdam.

  • Uiterst invoelbare, ontroerende en intermenselijke drama
    Filmtotaal
  • Melodramatisch, maar zonder meer aangrijpend
    VPRO Cinema
  • Weergaloos acteerduet
    de Volkskrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?