sluit

The Wild Goose Lake

Film
Picl

Wanneer de leider van een beruchte motorbende per ongeluk een agent doodschiet en er een prijs op zijn hoofd komt te staan, slaat hij op de vlucht. Misdaadthriller The Wild Goose Lake van Diao Yinan is nu bij ons te zien.

Achtervolgd door zowel politie als gangsters die uit zijn op het tipgeld, verstopt Zhou Zenong (Hu Ge) zich aan de oevers van het Wildeganzenmeer waar een mysterieuze prostituee (Kwai Lun-Mei) hem hulp biedt in ruil voor haar vrijheid. Beiden bevinden ze zich op een doodlopend spoor, wanhopig op zoek naar een uitweg. Samen zijn ze bereid om nog één laatste keer te gokken en hun lot op het spel te zetten. The Wild Goose Lake gaat over een crimineel en een prostituee die samen op de vlucht zijn voor alles en iedereen.

Na het succes van Gouden Beer-winnaar Black Coal, Thin Ice is regisseur Diao Yinan terug met de virtuoze neo-noir The Wild Goose Lake, een in neon doordrenkt visueel spektakel over een spannende klopjacht door de straten van hedendaags China. Diao’s kleurrijke, gestileerde film was geselecteerd voor de hoofdcompetitie van Cannes en kreeg er lovende recensies van de internationale pers.

  • Zomerfilm die stoomt in de zwoele, diep verzadigde kleuren.
    NRC
  • Gestileerde reis langs de rafelranden van China.
    de Volkskrant
  • Film noir met een ongekende visuele grandeur.
    Het Parool

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden