sluit

Their Finest

Film

Het lijkt wel een regenbui van bommen in Londen, ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Alle mannen vechten aan het front. Ondertussen krijgt Catrin Cole een baantje als copywriter voor propagandafilms.

Catrin gaat samenwerken met filmproducent Tom Buckley. Tom herkent in haar een talent. Het wordt Catrins taak om de teksten voor vrouwelijke personages te schrijven, om de film ook voor vrouwelijk publiek aantrekkelijk te maken. Het is de bedoeling dat het een film wordt die de hele natie oppept. Dat een vrouw meewerkt aan zo’n film is niet gebruikelijk. Ze krijgt dan ook minder betaald dan de mannen en niet de credits die ze verdient voor haar werk. De acteur waar Catrin en Tom voor de film mee werken, Uncle Frank, raakt erg op haar gesteld en spoort haar aan om voor zichzelf op te komen. Terwijl bommen in Londen blijven vallen ontwikkelt zich een romance tussen Tom en Catrin en langzaamaan krijgt Catrin als vrouw zijnde steeds meer respect en erkenning voor het goede werk dat ze levert.

De film is een adaptatie van het boek ‘Their Finest Hour and a Half’, geschreven door Lissa Evans, en is geregisseerd door de Deense Lone Scherfig. Ze regisseerde onder andere Italian for Beginners (2000). Deze film won vele prijzen, waaronder de Zilveren Beer voor Beste Regisseur op het International Filmfestival van Berlijn. Behalve de regisseur is ook de cast van Their Finest veelbelovend. De rol van Catrin wordt vertolkt door Gemma Arterton (Quantum of Solace) en Tom wordt gespeeld door Sam Claflin (The Riot Club). Uncle Frank wordt gespeeld door Bill Nighy (Love Actually, The Best Exotic Marigold Hotel).

  • Their finest vindt een prima balans tussen sombere oorlogsdreiging en zacht sentiment
    Het Parool
  • Heerlijk cinefiele oorlogspropaganda vanuit een feministisch standpunt.
    Filmtotaal

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden