sluit

They Shall Not Grow Old

Film

They Shall Not Grow Old is een grensverleggende documentaire die de Eerste Wereldoorlog op een nooit eerder vertoonde manier portretteert.

Ter ere van de honderdjarige herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog, heeft Oscarwinnaar Peter Jackson (The Lord of the Rings Trilogy, The Hobbit Trilogy) met geavanceerde technieken oude beelden een nieuw leven gegeven. De beelden zijn geselecteerd uit honderden uren van oorspronkelijk materiaal uit de archieven van onder andere de BBC. Door het restaureren van de oorspronkelijke beelden ontstaat er een levendig, realistisch beeld van de mensen en ervaringen van de Eerste Wereldoorlog. They Shall Not Grow Old is niet alleen een herdenking, maar ook een eerbetoon aan de generatie wiens levens door de oorlog voor altijd veranderde.

Peter Jackson won eerder al Oscars voor Best Director voor het regisseren van The Lord of the Rings Trilogy. Met They Shall Not Grow Old laat hij een heel ander talent aan de wereld zien. De documentaire toont de Eerste Wereldoorlog op ongekende wijze op het grote doek. Deze baanbrekende documentaire werd tijdens de BAFTA Awards bekroond met een nominatie voor de BAFTA Film Award voor Beste Documentary.

ERVAAR HET ZELF
Bij Educatief Experience Center Eerste Wereldoorlog in Den Bosch beleef je zelf hoe het was om te leven in de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog. Op vertoon van je filmkaartje ontvang je op 10 of 11 mei met maar liefst 25% korting op je entreekaartje.

Meer informatie vind je op de site van EECWO1. 

 • Geeft mannen uit verleden een menselijk gezicht
  VPRO Cinema
 • Qua techniek baanbrekend
  de Volkskrant
 • Volkomen adembenemende reis
  The Guardian
 • Discutabel, maar adembenemend
  NRC

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden