sluit

This Magnificent Cake!

Film
Picl

De totaal unieke stop-motionfilm This Magnificent Cake! speelt zich af in koloniaal Afrika aan het eind van de 19e eeuw en vertelt het verhaal van vijf verschillende personages: een getroebleerde koning, een Pygmee van middelbare leeftijd die in een luxe hotel werkt, een mislukte zakenman op expeditie, een verdwaalde drager en een jonge deserteur.

Deze verzameling korte verhalen laat de levens zien van degenen die buiten de maatschappij vallen. De visuele intensiteit en bijzondere vertelvorm creëren veel ruimte voor persoonlijke invulling en interpretatie.

This Magnificent Cake! ging in Cannes in première en won prijzen op de filmfestivals van Annecy, Zagreb en Vila de Conde. Regisseurs Emma de Swaef en Marc James Roels braken internationaal door met Oh Willy…, een korte animatiefilm uit 2011 die maar liefst ruim 80 prijzen binnenhaalde, waaronder de Cartoon d’Or voor beste Europese korte animatiefilm. Ze werden er ook mee genomineerd voor de Césars, de Franse Oscars. De stemmencast bestaat onder anderen uit Jan Decleir, Wim Willaert, Goua Grovogui, Gaston Motambe, Sébastien Dewaele en Angelo Tijssens.

  • Een rijke animatiefilm over Belgisch kolonialisme die je telkens opnieuw kan zien.
    NRC Handelsblad
  • Even magisch als verontrustend.
    De Volkskrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden