sluit

This Much I Know to be True

Film
Filmspecials
LUXdocs

De documentaire This Much I Know to Be True van Andrew Dominik brengt met de cinematografie van Robby Ryan de uitzonderlijk creatieve samenwerking tussen muzikanten Nick Cave en Warren Ellis prachtig in beeld.

Aan de vooravond van de tour van Nick Cave en Warren Ellis in het Verenigd Koninkrijk, geven de beelden kleur aan hun laatste twee studioalbums Ghosteen (Nick Cave & the Bad Seeds) en Carnage (Nick Cave & Warren Ellis). De film toont de eerste keer dat deze albums live worden opgevoerd en samen met achtergrondzangers en strijkkwartet brengen Cave en Ellis de nummers tot leven. Een bijzondere bijdrage komt van hun vriendin Marianne Faithfull, met wie zij in het verleden veelvuldig samenwerkten. De documentaire is opgenomen in de lente van 2021 in de steden London en Brighton.

This Much I Know to Be True sluit mooi aan op Dominik’s eerdere film One More Time with Feeling (2016), met een hoofdrol voor de diepe, persoonlijke vriendschap tussen Nick Cave en Warren Ellis. Deze documentaire geeft een belangrijk moment weer in de reis die Nick Cave en Warren Ellis afleggen. Een nieuwe optimistische fase, vastgelegd geheel in de geest van het duo.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?