sluit

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Film

 

Een donker maar komisch drama van Oscarwinnaar Martin McDonagh (In Bruges).

In de moordzaak van een jong meisje gaan maanden voorbij zonder resultaat. Moeder Mildred is er klaar mee en neemt een gewaagde beslissing. Ze laat drie boodschappen achter op drie reclameborden langs de weg naar het dorp. Boodschappen gericht naar de politie van Ebbing. Politieagent Dixon is niet gediend van deze actie. De strijd tussen Mildred en de politie wordt hiermee steeds heftiger.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri heeft inmiddels een flinke lading prijzen binnen mogen slepen waaronder de prijs voor film van het jaar van het American Film Institute. De film wordt door velen gezien als grote kanshebber voor de Oscars. Met een geweldige hoofdrol voor Oscarwinnares Frances McDormand (Fargo), opkomend talent Caleb Landy Jones (Get Out, The Social Network) en Sam Rockwell (Seven Psychopats, Confessions of a Dangerous Mind). Regisseur Martin McDonagh maakte eerder de bejubelde films In Bruges en Seven Psychopaths. Bij de 75ste editie van de Golden Globes mocht de film de prijs voor beste film en beste scenario in ontvangst nemen. Frances McDormand won de prijs voor beste actrice en Sam Rockwell die voor beste acteur in een bijrol.

 • Three Billboards Outside Ebbing, Missouri is pure perfectie
  De Morgen
 • Een western die laat zien hoe onrecht nietsontziende woede kan ontketenen, past perfect bij deze tijd. De harde humor van McDonagh en de komische timing van de acteurs maken het compleet.
  De Volkskrant
 • Three Billboards Outside Ebbing, Missouri verdiende elke Globe die hij won en gaat zonder twijfel tot de beste films van het jaar behoren. Overslaan is geen optie.
  Filmtotaal
 • Zwarte komedie, dat is Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, en daar is ie goed in
  De Filmrecensent

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden