sluit

Three Identical Strangers

Film

Tim Wardle’s Three Identical Strangers toont het indrukwekkende verhaal van een drieling die elkaar bij toeval leert kennen. Bobby, Eddie en David hebben meegewerkt aan het project en vertellen hun aangrijpende verhaal.

Three Identical Strangers vertelt het bijzondere verhaal van de drieling Bobby, Eddie en David. De drie groeien in hetzelfde gebied op, maar komen elkaar bij toeval pas tegen op hun 19e. Een goede vriend van Eddie ziet Bobby op school en brengt de twee in contact. Vanaf dat moment staat het tweetal in alle kranten, waarna David zich vervolgens meldt als nummer drie. Het drietal gaat alle talkshows af en ze worden een wereldwijde sensatie. De broers doen alles samen, ze vinden een appartement in New York en beginnen een restaurant. Maar wanneer ze uitzoeken waarom de drie na hun geboorte gescheiden zijn, stuiten ze op een duister mysterie wat dieper gaat dan ze ooit hadden gedacht.

Tim Wardle scoort met Three Identical Strangers een hit bij het grote publiek. De documentaire begint als een feelgood verhaal over familie en faam, maar grijpt de kijker als het mysterie langzaam ontrafeld wordt. Three Identical Strangers toont dat het echte leven vaak net zo ongeloofwaardig kan zijn als fictie. De drie broers vertellen hun eigen verhaal vol emotie. Tim Wardle benaderde naasten, geliefden en bekenden om mee te werken aan het project en creëert zo een waarheidsgetrouw beeld van het leven van drie vreemden. Wardle’s documentaire viel rijkelijk in de prijzen en werd o.a. tijdens de BAFTA’s genomineerd voor Best Documentary. De documentaire won de Special Jury Award op het Sundance Film Festival in 2018.

 

  • Meeslepend verhaal over drie gelukkige jongens die drie ongelukkige mannen werden
    The Guardian
  • Achtbaan-ritje met een gescheiden drieling
    NRC
  • IJzingwekkende thriller vol bizarre plotwendingen
    VPRO Cinema

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden