sluit

Thunder Road

Film

Vanaf donderdag 28 maart draait bij ons het dramatische, maar komische regiedebuut van Jim Cummings: Thunder Road. Deze tragikomische film schetst een portret van een welwillende politieagent op de grens van een zenuwinzinking. Cummings speelt zelf de hoofdrol in zijn film, en die indrukwekkende performance leverde hem een Lost Weekend Award op.

Thunder Road vertelt het schrijnende verhaal van een politieagent die, ondanks zijn goede bedoelingen, de afgrond nadert en in een zenuwinzinking dreigt te vallen. Met het verlies van zijn moeder krijgt Jim Arnaud (Jim Cummings) een zware klap te verduren. Als dan ook nog zijn partner besluit hem te verlaten lijkt het einde nabij. Jim doet, ondanks het grote gemis van zijn moeder, zijn best om zijn hoofd boven water te houden. Als hij ook nog de voogdij over zijn dochter dreigt kwijt te raken, is er niks meer over om hem overeind te houden.

Als hoofdrolspeler én regisseur heeft Jim Cummings met Thunder Road een flink project aangegrepen. Door de variatie tussen de dramatische en schrijnende hoofdlijn met komedie lijkt Thunder Road in de tragikomedie sectie te vallen. Deze mix van genres gaat Cummings zowel voor als achter de camera goed af. Dat is ook af te zien aan de collectie prijzen die hij voor deze film ontvangen heeft, waarvan vijf Lost Weekend Awards voor zowel Best Actor als Best Director.

 • The indie film you need to see this year
  Rolling Stone
 • Een veelbelovend debuut
  VPRO Cinema
 • Volstrekt origineel, komisch en innemend. Een stevige dosis cultpotentieel
  De Volkskrant
 • Intiem en persoonlijk op een manier die je maar zelden ziet
  Filmtotaal.nl

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden