sluit

Todos lo saben

Film

In Todos lo saben (Everybody Knows) komt Laura (Penélope Cruz) met haar twee dochters uit Buenos Aires terug naar haar geboortedorp in Spanje om een huwelijk bij te wonen.

De grote reünie met vrienden, familie en haar oude vlam Paco (Javier Bardem) wordt ruw verstoord door de verdwijning van Laura’s oudste dochter. De onverwachte wending leidt tot een zoektocht waarin familiegeheimen boven komen drijven die Laura niet voor mogelijk had gehouden. Todos lo saben is een dramatische thriller waarin familieverhoudingen op scherp worden gezet door mysterie.

Todos los saben was de openingsfilm van het Cannes filmfestival en werd bovendien genomineerd voor de Gouden Palm. De al tweemaal met een Oscar bekroonde regisseur Asghar Farhadi (A Seperation, The Salesman) werd vijftien jaar geleden door een Spaanse vermissingszaak geïnspireerd tot het schrijven van Todos los saben. Farhadi houdt zich al van kinds af aan bezig met cinema en had voor zijn twintigste meerdere korte films op zijn naam. Zijn oeuvre, dat zich met name richt op sociale verhoudingen, kende een ongekend hoogtepunt met A Separation in 2010. De film pakte meerdere prijzen op het Berlin Film Festival (waaronder de Gouden Beer voor Beste Film) en won internationaal meer dan 70 onderscheidingen, waaronder de Oscar voor de Beste Buitenlandse Film. Voor Todos los saben had hij lang voor het filmen de hoofdrollen Spaanse Oscarwinnaars Cruz en Bardem gereserveerd.

PICL
In het kader van zijn nieuwe film Todos Lo Saben vertoont Picl drie films van regisseur Asghar Farhadi. Hij is de eerste Iraanse regisseur die meerdere Oscar-nominaties ontving. A Separation won de Oscar voor Beste Niet-Engelstalige Film in 2012 en La Passé is genomineerd voor meer dan vijftig prijzen.

  • Een spannend ontvoeringsdrama dat de broosheid van solidariteit toont.
    NRC
  • Verstikkende manipulatie en meesterlijk blootgelegd oud zeer; toch blijft Todos lo saben wat onevenwichtig.
    de volkskrant
  • Een boeiend acteursdrama over liefde, bedrog, vertrouwensbanden en hoe het verleden in het heden doorspeelt.
    vpro cinema

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden