sluit

Tolkien

Film

Tolkien vertelt over de vormende jaren van de befaamde schrijver waarin hij vriendschap, moed en inspiratie vindt bij een groep mede- schrijvers en kunstenaars op school.

Samen doorstaan zij liefde en verliezen en wordt de broederschap sterker met de jaren, net als Tolkien’s onstuimige verkering met zijn geliefde Edith Bratt. Maar wanneer de Eerste Wereldoorlog uitbreekt, dreigt de broederschap uit elkaar te vallen. Al deze ervaringen hebben Tolkien geïnspireerd om zijn befaamde verhalen over Midden Aarde te schrijven.

FILM & GESPREK 4 JUNI
Bij de vertoning van dinsdag 4 juni om 19.30 zal voorafgaand aan de film samen ingegaan worden op de wetenschap achter The Lord of the Rings. Want hoewel het lijkt alsof Tolkien de orks, wargs en enten regelrecht uit zijn dikke duim zoog, zijn er wel degelijk wetenschappelijke verklaringen voor de afkomst van deze verzinsels. Tolkien haalde onder meer inspiratie uit zijn academische achtergrond in de Engelse taal- en letterkunde en uit middeleeuwse verhaaltechnieken. Herhaalt de geschiedenis zich in Tolkiens verhalen?

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden