sluit

Tótem

Film

Dramafilm Tótem is een liefdevol en mystiek portret van een Mexicaans gezin dat het leven viert tijdens een bitterzoet verjaardagsfeest.

Een liefdevol Mexicaans gezin is druk in de weer met de voorbereidingen van een groots verrassingsfeest voor Tona, de 27-jarige broer, zoon en vader. Op deze broeierige dag maken zijn temperamentvolle zussen alles klaar om hem een onvergetelijke verjaardag te geven, terwijl zijn dochter Sol zich probeert te vermaken in de luwte van het mystieke huis. Wanneer de zon ondergaat en gasten binnendruppelen, maakt de vrolijke drukte in het huis plaats voor een ongrijpbare melancholie. Het feest bruist van liefde maar heeft ook een bitterzoete bijsmaak. Totém viert het leven op intieme wijze en toont hoe ieder verschillend omgaat met loslaten, terwijl ze proberen te genieten van elke seconde die het leven biedt.

  • In het bijzonder fraaie ‘Tótem’ is ieder moment gedrenkt in zowel het leven als in rouw en verlies
    de Volkskrant
  • Tótem van de Mexicaanse regisseur Lila Avilés is een prachtige ode aan familieliefde
    VPRO Cinema
  • Van Avilés gaan we hopelijk nog veel zien. De souplesse waarmee ze in Totem langs emoties en situaties navigeert en ondertussen een verhaal optrekt over het geluk en het ongeluk dat alle families treft, is meesterlijk
    Trouw

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?