sluit

Tulip Fever

Film

In Amsterdam in de 17e eeuw speelt zich een ware tulpenmanie af. Tulpen zijn meer waard dan goud. Mensen speculeren zelfs met tulpen. Tulpenhandelaren behoren dan ook tot de rijkste mensen in de stad.

Het oogverblindende weesmeisje Sophia is vanuit het klooster waar zij opgroeide uitgehuwelijkt aan tulpenhandelaar Cornelis Sandvoort. Wanneer de jonge, talentvolle schilder Jan de Loos de opdracht krijgt een portret van het echtpaar te schilderen, worden hij en Sophia op slag verliefd. Gedreven door passie, verzinnen de twee een list om samen een toekomst te kunnen opbouwen. Daarvoor moeten zij wel meedoen op de riskante tulpenmarkt en alles wat ze hebben op het spel zetten.

Regisseur Justin Chadwick (Mandela: Long Walk to Freedom, The Other Boleyn Girl) heeft een cast vol oscarwinnaars tot zijn beschikking: Alicia Vikander (The Danish Girl, The Light Between Oceans) en Christoph Waltz (Django Unchained, Water for Elephants) spelen de hoofdrollen en Dame Judi Dench (Shakespeare in Love, Philomena) heeft een prachtige bijrol als Moeder Overste. Naar het boek van Deborah Moggach.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden