sluit

Tulipani

Film

Tulipani is een sprookjesachtige tragikomedie over een romantische Zeeuwse boer die na de watersnoodramp in 1953 nooit meer natte voeten wil en naar het zuiden van Italië fietst. Aan de rand van een klein dorpje weet hij op miraculeuze wijze tulpen te kweken en groeit hij uit tot een levende legende.

 

Dertig jaar later probeert een Italiaanse politie-inspecteur te achterhalen wat er daadwerkelijk gebeurde. Maar dat blijkt nog niet zo makkelijk. Tulipani is de officiële openingsfilm van de 37e editie van het Nederlands Film Festival dat 20 september in Utrecht van start gaat. Oscarwinnaar Mike van Diem (Karakter, De Surprise) nam de regie van Tulipani over toen Marleen Gorris (Antonia) tijdens het filmen ziek werd en de opnames voor langere tijd stil kwamen te liggen. Gouden Kalf-winnaar Gijs Naber (Penoza, De Heineken Ontvoering, Aanmodderfakker) speelt de hoofdrol in deze Nederlands-Italiaans-Canadese coproductie. Tulipani werd op locatie geschoten in het prachtige Puglia in het zuiden van Italië.

  • Van Diem verrast met puur kijkgenot
    AD
  • ...een hartstochtelijke zoektocht naar geluk en liefde, waarbij uiteenlopende elementen naadloos in elkaar overgaan
    Filmtotaal
  • Dat Tulipani toch overeind blijft, dankt de film aan de charme die hij ook uitstraalt en vooral aan zijn visuele flair.
    Het Parool

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden