sluit

Un Amour Impossible

Film

Frankrijk, jaren vijftig. Rachel heeft een baan als typiste. Op een dag ontmoet ze de charmante Philippe, een intellectueel van gegoede komaf.

Ze worden verliefd en krijgen al snel een dochter, ondanks het feit dat Philippe duidelijk maakt dat hun relatie geen toekomst heeft vanwege de grote klassenverschillen. Philippe weigert hun dochter te erkennen en trouwt met een ander. Wanneer hij na meer dan tien jaar eindelijk toegeeft en zijn vaderrol serieus neemt, heeft dat voor alle betrokkenen onvoorziene en ingrijpende gevolgen.

Virginie Efira (Elle, Un homme à la hauteur, Victoria) en Niels Schneider (Les amours imaginaires, Gemma Bovery) vertolken de hoofdrollen in dit meeslepende drama van Catherine Corsini (La belle saison, Trois mondes, Partir) naar de gelijknamige roman van Christine Angot. Corsini schrikte na het boek gelezen te hebben in eerste instantie terug voor adaptatie, omdat het haar onmogelijk leek een heel leven binnen twee uur te vatten. Ook was er de moeilijkheid om een actrice zowel een 20-jarige als 40-jarige vrouw te laten spelen en de vraag hoe gevoelige hedendaagse sociale en familiale thema’s aan te snijden. Maar daarin schuilde juist de uitdaging. Bij belangrijke scènes liet ze zich inspireren door favoriete cinéasten als Jane Campion, Maurice Pialait, François Truffaut, Todd Haynes en Jacques Demy.

 • Zelden werd een moeizame moeder-dochterrelatie zo goed uitgediept als in het klassiek vertelde ‘Un amour impossible’
  VOLKSKRANT
 • Romanverfilming meer dan doorsnee liefdesverhaal
  AD
 • Het spel van beide actrices is spannend en suggestief
  NRC
 • Mooi tijdsbeeld van veranderende tijden
  TROUW

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden