sluit

Un divan à Tunis

Film

In Un Divan à Tunis heeft filmmaker Manele Labidi Labbé een scherpe komedie gecreëerd over thuiskomen, gevoelens en taboes doorbreken.

Na 10 jaar in Parijs te hebben gewoond, keert de 35-jarige Selma (Golshifteh Farahani) terug naar haar geboorteland Tunesië. Ze heeft haar zinnen gezet op het openen van een psychologiepraktijk, maar dat blijkt niet zomaar even gedaan. Want waar vind je patiënten in een land waar niemand gewend is om zijn gevoelens te delen? De moeilijkheden nemen toe wanneer Selma in een bureaucratisch circus beland om haar papieren in orde te krijgen. Tussen de bizarre gesprekken met een reeks kleurrijke patiënten door, heeft Selma zo haar eigen problemen op te lossen. Ze probeert een thuis voor zichzelf op te bouwen en aansluiting te vinden bij de mensen in haar omgeving.

Frans-Tuniesische regisseur Manele Labidi Labbé maakt haar debuut met Un divan à Tunis. In de hoofdrol de Iraanse actrice Golshifteh Farahani, die intussen een zwaargewicht is in de internationale auteurscinema. Zo zagen we haar al eerder in bijvoorbeeld Paterson van Jim Jarmusch.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden