sluit

Una mujer fantástica

Film

Marina is een transseksueel meisje, en serveerster in een nachtclub waar ze ook wat bijverdiend als zangeres. Haar twintig jaar oudere vriend Orlando is eigenaar van een drukkerij. Ze zijn verliefd, gelukkig en bezig een gezamenlijke toekomst op te bouwen als Orlando plotseling overlijdt.

Het leven zoals Marina dat kende is plotseling voorbij, maar tijd om te rouwen krijgt ze niet. Zowel de doctoren als Orlando’s familie zijn argwanend over haar exacte rol bij zijn dood. Ze betwijfelen hoe Orlando aan al die blauwe plekken komt, maar ook dat Marina zichzelf Marina noemt terwijl er een mannennaam in haar paspoort staat is een reden voor twijfel. In de tijd dat het onderzoek gestart wordt door de politie, sluit zijn familie, die de relatie nooit heeft geaccepteerd, haar volledig buiten. Ze is niet welkom op de begrafenis en wordt zijn appartement uitgezet. Geconfronteerd met discriminatie en argwaan laat Marina zich niet zomaar buitenspel zetten. Ze vecht, net als in het verleden, voor haar recht om zichzelf te kunnen zijn.

De Chileense regisseur Sebastián Lelio schetst na Gloria met Una Mujer Fantastica (een fantastische vrouw) opnieuw een intiem portret van een vrouw die graag zichzelf wilt zijn, maar door haar omgeving wordt gedwarsboomd. De hoofdrol van Marina wordt vertolkt door Daniela Vega (La Visita). Francisco Reyes speelt de rol van Orlando. Hij speelde eerder in Neruda. Una Mujer Fantastica is winnaar van het beste script op het filmfestival Berlijn 2017.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden