sluit

Una

Film

Una was nog maar twaalf toen ze van huis wegliep met haar veertigjarige buurman Ray, die hiervoor in de gevangenis werd gezet. Nu, vijftien jaar later, heeft Ray zijn straf uitgezeten en een nieuw leven opgebouwd.

Hij heeft zijn naam veranderd en is al vier jaar gelukkig getrouwd. Una, nu een volwassen vrouw, is echter nooit over het verdriet van haar verboden liefde Ray heen gekomen. De buitenwereld ging er toentertijd automatisch vanuit dat Una een slachtoffer was, maar ze staat nog steeds achter de relatie die ze als tiener met Ray had. Na al die jaren besluit Una om Ray op te zoeken. Ray heeft echter een heftige prijs voor zijn gevoelens moeten betalen, en is dan ook beschermend over zijn nieuwe leven dat hij opgebouwd heeft. Desondanks komen de pijn en de onderdrukte verlangens weer in alle hevigheid naar boven.

Una, gebaseerd op het toneelstuk ‘Blackbird’ (David Harrower, 2005), is geregisseerd door Australische regisseur Benedict Andrews. De voor twee Oscars genomineerde actrice Rooney Mara (Carol, Her, Song to Song, Lion) vertolkt ijzersterk de rol van de volwassen Una. De rol van Ray wordt vertolkt door de Australische acteur Ben Mendelsohn (Animal Kingdom, The Dark Knight Rises). Voor zijn prestatie in de geprezen televisieserie Bloodline ontving Mendelsohn een Golden Globe nominatie.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden