sluit

Untouchable

Film

In de documentaire Untouchable zien we het verhaal achter de schandalen rondom filmproducent Harvey Weinstein. Vanaf donderdag 20 juni te zien.

Untouchable schetst een onthutsend beeld hoe de inmiddels door schandalen omgeven filmproducent Harvey Weinstein jarenlang (de vrouwen van) Hollywood in zijn macht had. Als de koning van Hollywood met Oscars, geld en heel veel invloed, leek de filmproducent ‘onaanraakbaar’. In deze krachtpatser van een documentaire draait regisseur Ursula Macfarlane dat woord tegen Weinstein, waardoor zijn aanklagers worden gesterkt en ook degenen die medeplichtig zijn aan zijn misdaden verantwoordelijk worden gehouden.

Met Weinstein in de touwen deelt documentairemaker Macfarlane geen vuistslagen uit, maar laat op eerlijke maar onstuimige wijze degenen die hij ooit gedomineerd heeft hun verhaal delen. Volgens Macfarlane is de entertainmentindustrie medeplichtig aan het laten voortzetten van het gedrag van Weinstein en moet deze industrie goed in de spiegel kijken. Veel personen uit de branche wilden niet deelnemen aan de documentaire, mede doordat zij nog steeds het gevoel hebben dat ze veel te verliezen hebben. Untouchable zag zijn festivaldebuut op het Sundance Film Festival.

  • Adequate, soms huiveringwekkende documentaire
    VPRO Cinema
  • Prikkelend en potentieel controversieel
    NRC

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden