sluit

Veearts Maaike

Film
Picl

Gouden Kalf winnaars Jan Musch en Tijs Tinbergen volgen in hun nieuwe documentaire de jonge rundveearts Maaike van den Berg. Veearts Maaike is vanaf donderdag 25 juli te zien.

Maaike van de Berg is een jonge veearts gespecialiseerd in rundvee. Ze is werkzaam in de Groningse Van Stad tot Wad praktijk, waar ze nauw samenwerkt met een groep veeartsen. Voor haar werk komt Maaike in elke uithoek van het Groningse landschap om verschillende melkveehouders te ondersteunen. Jan Musch en Tijs Tinbergen volgen haar op de voet en leggen van dichtbij vast hoe ze optreedt in moeilijke situaties en samen met de boer beslissingen maakt. Maaike is niet alleen werkzaam in het veld, maar laat ook van zich horen in de strijd tegen overmatig antibioticagebruik in de melkveehouderij. Door haar doortastendheid en expertise dwingt Maaike respect af, zowel in het veld als in de politiek. In deze positie toont Maaike het gevoelige samenspel tussen de arts, de boeren en de politiek.

Jan Musch en Tijs Tinbergen bieden met Veearts Maaike een unieke kijk in het Nederlandse boerenleven. Ze volgen Maaike tijdens haar worstelingen en laten door haar zien hoe de regelgeving het boerenleven direct beïnvloedt. Veearts Maaike is niet de eerste documentaire die Musch en Tinbergen samen maken. De in 2009 verschenen documentaire Rotvos was het debuut van het duo. Musch maakte eerder het soloproject Ik en Mijn Ouders, Mijn Ouders en Ik (2005).

INTERVIEW JINEK
Veearts Maaike van den Berg was te gast bij JINEK voor een erg leuk item. Hier te bekijken.

  • Iemand die je zomaar nog eens minister van Landbouw ziet worden
    NRC
  • De Nederlandse veehouderij heeft er een formidabele woordvoerder bij
    De Filmkrant
  • Meer dan de moeite waard
    Indebioscoop

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden