sluit

Vele hemels boven de zevende

Film

Eva staat altijd klaar om de wereld te redden. Ze is een rots in de branding voor haar puberende nichtje, haar ruziënde ouders en haar zus.

Ze is kampioen in geven, behalve aan zichzelf. Want achter haar brede glimlach, groeit een knagende eenzaamheid. Langzaam zal Eva moeten gaan zien dat ze ook voor zichzelf moet kiezen. De overige familieleden zullen op hun beurt ook tot nieuwe inzichten komen.

Vele hemels boven de zevende is een film over kiezen voor je eigen geluk. Gebaseerd op de gelijknamige roman van Griet Op de Beeck die hiervoor de AKO literatuurprijs won. De Beeck schreef ook het scenario voor de film die voorzien is van de muziek van Spinvis en geregisseerd is door Jan Matthys (De smaak van de keyser). Het resultaat is een prachtige film waarin vijf personages vechten voor al het moois dat het leven te bieden heeft.

  • De film is namelijk veel meer dan enkel een goed verhaal of een mooi beeld. Het is een klein kunstwerkje, dat je optilt en meeneemt, om je vervolgens te laten vallen.
    Filmvandaag
  • Vele hemels boven de zevende is een van de sterkste recente Belgische drama s, uit een filmland dat sowieso uitstekend op dreef is
    Trouw

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden