sluit

Vice

Film

Vice vertelt het waargebeurde verhaal over hoe een bureaucratische insider uit Washington stilletjes de machtigste man ter wereld werd als vicepresident onder George W. Bush (Sam Rockwell).

Dick Cheney (Christian Bale) was één van de belangrijkste vicepresidenten in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Hij gaf het land en de wereld opnieuw vorm op een manier die vandaag de dag nog steeds gevoeld wordt. Dick Cheney was een veelbesproken en beruchte vicepresident, mede door zijn omstreden standpunten. Zo werd Cheney gezien als een voorstander van de Irak oorlog en de ‘War on Terror’

Regisseur Adam McKay las tijdens een ziekteperiode begin 2016 meerdere boeken over Dick Cheney en besloot zijn verhaal op een soortgelijke manier vorm te geven als zijn vorige film, The Big Short (2015). Ook Vice is een satirisch drama gebaseerd op waargebeurde feiten. Deze versie van het verhaal is beloond met onder andere acht Oscarnominaties en één Golden Globe (Beste Acteur).

28 FEBRUARI PREMIÈRE + INLEIDING

Deze bijzondere film zal op de premièreavond ingeleid worden door de heer J.H.H. van den Berk van de Radboud Universiteit. Hij doceert over Amerikaanse politiek en geschiedenis en over Amerikaanse internationale relaties, en zal in zijn inleiding een kader schetsen met betrekking tot Cheney en het feit dat hij al een hele tijd gezien wordt als de sinistere kracht “achter de troon”. Hiermee legt hij een ondergrond zodat het publiek de besproken thema’s van de film in een breder perspectief kan plaatsen, het publiek vragen of het niet veel te makkelijk is om de schuld van bijvoorbeeld Irak bij één persoon neer te leggen, en of de film overtuigend genoeg is.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden