sluit

Viking-avond: Redbad met Q&A Roel Reiné

Film

Zaterdag 30 juni organiseren we ter gelegenheid van de premiere van Redbad een speciale Viking-avond, met een Q&A met regisseur Roel Reiné. De regisseur van Redbad die na het succes van Michiel de Ruyter die met Redbad een indrukwekkend heldenepos heeft gemaakt over de legende van Redbad en de strijd tegen het oprukkende Christendom.

Viking-avond
De vertoning van 19.00 uur wordt gevolgd door een nagesprek met regisseur Roel Reiné en scenarioschrijver Alex van Galen. Uiteraard is er dan de gelegenheid voor het publiek om vragen te stellen. Ook zal een historicus wat vertellen over de link tussen Redbad en Radboud, de naamdrager van de universiteit. De hele avond is er in Café LUX een speciale Viking-hap te bestellen.
 
Mannen met rode baarden gratis
Voor de grootse vechtscènes in de film zocht de regisseur honderden figuranten met een ‘stoer, onbevreesd en bebaard’ uiterlijk die de Friese en Frankische krijgers konden spelen. De Friese krijgers, die zij aan zij vechten met Redbad, hebben lichte ogen en blond of rossig rood haar. Daarom mogen mannen op vertoon van hun rode baard gratis naar de vertoning op zaterdag 30 juni in LUX.
LET OP: Mannen met rode baarden kunnen op zaterdag 30 juni 2018 op vertoon van hun rode baard een vrijkaartje halen bij de kassa. De kassa opent om 11.30 uur. Je kunt één vrijkaart per persoon verkrijgen. Het vrijkaartje is alleen geldig voor de speciale vertoning op zaterdag 30 juni 2018, 19.00 uur. Uiteraard zijn er ook reguliere kaarten te koop, via de website of aan de kassa. Lees hier de actievoorwaarden
 
Redbad
De film Redbad is vanaf donderdag 28 juni dagelijks bij ons te zien. Bekijk hier alle filmtijden.
Het Noord-Europa van 700 na Christus is verdeeld in twee werelden: de Frisii en de Saksen leven boven de rivieren, de Christelijke Franken leven onder de rivieren. Met het plan heel Europa te veroveren trekken de Franken naar het noorden. Daar in Dorestad twijfelt Redbad, zoon van koning Aldigsl, aan de verouderde heidense rituelen van zijn volk. Als zijn vader omkomt tijdens de inval van de Franken, krijgt Redbad de schuld van de nederlaag en de dood van zijn vader. Vastgebonden op een vlot wordt Redbad de zee opgeduwd om te sterven. Hij weet echter te overleven, en spoelt aan bij de Vikingen. Daar leert hij de kracht van zijn eigen cultuur kennen. Hij wordt langzaam opgenomen in de clan en trouwt met de dochter van koning Wiglek. Als hij met zijn vrouw terugkeert naar Dorestad ontdekt hij dat zijn zus is uitgehuwelijkt aan de zoon van de Frankische koning, en bekeert is tot het Christendom. Hij zweert haar en zijn familie te bevrijden. Want als hij zich één ding niet laat vertellen, is het wel wat hij moet geloven.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?