sluit

Voorpremière – Celle que vous croyez

Film

Safy Nebbou komt met een nieuwe Franse dramafilm vol spanning, met Juliette Binoche in de hoofdrol. Celle que vous croyez is een verfilming van de gelijknamige roman van Camille Laurens over liefde, ouder worden en zelfacceptatie. We vertonen op dinsdag 27 augustus de voorpremière.

Claire is een vijftigjarige vrouw met een baan als docent. Ze houdt van haar werk en doet het al jaren met veel plezier. Haar privé leven ziet er echter niet zo rooskleurig uit. Haar man Ludo heeft haar laten zitten voor een ander. In haar eenzaamheid creëert Claire een online persona in de vorm van de 24-jarige Clara. Wanneer Claire, als Clara, in contact komt met Alex, een vriend van Ludo, vallen de twee al snel als een blok voor elkaar. Ze kunnen elkaar alles vertellen en ondanks dat alles zich online afspeelt, voelen de gevoelens als levensecht. Maar wanneer Alex blijft vragen om een ontmoeting, weet Claire niet wat ze moet doen. Bang om afgewezen te worden verzint ze excuus na excuus, met het risico dat Alex van haar wegloopt.

De Franse regisseur Safy Nebbou zet met zijn nieuwste film Celle que vous croyez zijn zesde film als regisseur neer. Hij begon zijn carrière met het maken en regisseren van korte films en week in 2004 uit naar de speelfilm. Voor zijn eerste speelfilm Le cou de la girafe mocht hij in 2004 de Naguib Mahfouz Award in ontvangst nemen op het Cairo International Film Festival. Met de Franse topactrice Juliette Binoche in de hoofdrol, lijkt zijn zesde speelfilm een recept voor succes.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden