sluit

Voorpremière – Corpus Christi

Film
Specials

In Corpus Christi droomt twintigjarige jeugddelinquent Daniël van een carrière als priester. Dit aangrijpende, Oscargenomineerde, Poolse drama met ruwe kantjes is gebaseerd op echte en opmerkelijke gebeurtenissen: burgers die zich in afgelegen dorpjes voordoen als priester. Al dan niet met een échte roeping.

Daniëls strafblad belet hem in het volgen van een opleiding tot geestelijke. Tijdens verplicht werkverlof naar een houtzagerij zwenkt de jongeman af naar de lokale kapel, waar hij per ongeluk wordt aangezien voor een jonge priester – die men op dat moment goed kan gebruiken. Als geestelijke betreedt Daniel, aanvankelijk huiverig, de kansel. Tot hij ontdekt dat hij charismatisch is en werkelijk iets kan betekenen voor deze geloofsgemeenschap die worstelt met een trauma. Steeds zelfverzekerder wordend, besluit deze kersverse, onorthodoxe priester de dorpelingen te helpen. Ondertussen worstelt Daniel heimelijk met eigen demonen en de angst dat zijn gewelddadige, criminele verleden hem alsnog in komt halen.

PAASFILMONTBIJT
Zondag 12 en maandag 13 april is het Pasen! En denk je aan Pasen, dan denk je natuurlijk aan een gezellig ontbijt. Ook dit jaar organiseren we weer het PaasFilmOntbijt; een uitgebreid en gevarieerd ontbijt mét aansluitend een filmbezoek. Start je paasochtend goed onder het genot van diverse broodjes, een heerlijke paasstol, gepocheerde zalm, een kopje koffie of thee, vruchtenyoghurt, paastaart en nog veel meer lekkers. Vervolgens kun je naar deze gloednieuwe Poolse dramafilm of naar het Franse liefdesdrama Les plus belles années d’une vie. Het ontbijt vindt plaats vanaf 10.00 uur en kost € 21,50. Kaarten bestellen kan via de bestelbutton op de filmpagina, waarna je zondag 12 (Eerste Paasdag) of maandag 13 april (Tweede Paasdag) selecteert. Lees meer

 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden