sluit

Voorpremière – La Vérité

Film
Specials

Het Franse filmicoon Fabienne wordt door iedereen in haar omgeving op handen gedragen. Deze film vertelt het verhaal over een stormachtige hereniging tussen Fabienne en haar dochter.

Filmster Fabienne (Catherine Deneuve) brengt haar memoires uit. Voor deze gelegenheid keert haar dochter Lumir (Juliette Binoche) met haar gezin vanuit New York terug naar Parijs. Het is voor Lumir geen verrassing dat alles in haar ouderlijk huis nog altijd om haar moeder draait. Vol verbazing leest ze de fantasierijke biografie van haar moeder. Fabienne heeft echter geen tijd om stil te staan bij de vragen die Lumir hier over heeft. Ze is druk bezig met de voorbereidingen van een nieuw filmproject. De reünie tussen moeder en dochter verandert in een hevige confrontatie, waarbij weggestopte trauma’s worden opgerakeld en waarheden eindelijk boven tafel komen.

Japans filmmaker Hirokazu Kore-eda schenkt in zijn films veel aandacht aan de onderklasse van de maatschappij. Daarnaast weet hij op een bijzondere manier menselijke portretten weer te geven. In 2013 ontving zijn film Like Father Like Son de prijs van de prijs van de jury op het Filmfestival Cannes. Met Shoplifters uit 2018 won hij een Gouden Palm.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden