sluit

Vox Lux

Film

Vanaf donderdag 18 april gaat Brady Corbet’s schrijnende, satirische drama Vox Lux bij ons in première. De film volgt de jonge Celeste (Raffey Cassidy) vanaf het moment dat ze een onverwacht grote hit schrijft. De volwassen Celeste wordt gespeeld door Natalie Portman.

Vox Lux volgt popster Celeste in twee bepalende momenten in haar leven. Eerst in 1999, het jaar dat ze slachtoffer wordt van een schietpartij op haar school. Als een van de overlevenden zingt ze tijdens de herdenking een lied, waarmee ze onverwachts een hit binnensleept. Haar succes kent geen einde en samen met haar gemotiveerde manager (Jude Law) ontpopt Celeste zich tot internationale popster. Jaren later zien we Celeste weer, nu als 31-jarige vrouw, bezig met haar comeback tour. Ze worstelt met verschillende schandalen en persoonlijke problemen. Het geheel geeft een indrukwekkende en intieme inkijk in het leven van een gecommercialiseerde, cynische, oppervlakkige popster. De film gaat niet alleen over Celeste, maar toont op intelligente wijze de gewelddadige veranderingen in de Amerikaanse samenleving.

Brady Corbet slaat met Vox Lux een hele nieuwe weg in. Na zijn doorbraak met The Childhood of a Leader, een film over de geboorte van het fascisme, laat hij zien ook met een andere toon te kunnen regisseren. Samen met sterrencast Jude Law, Stacy Martin en Natalie Portman ontvangt hij veel lof voor zijn kritische analyse van de huidige Westerse cultuur. Celeste’s muziek in de film is gecomponeerd en gezongen door Sia. Sia ontwikkelde meerdere originele nummers voor de soundtrack, allen met een scherpe dosis kritiek over de westerse cultuur en het ophemelen van uiterlijk vertoon.

MOEDERDAGFILMONTBIJT
Zondag 12 mei is het Moederdag; dé dag om je moeder in de watten te leggen. Verras haar bijvoorbeeld met een MoederdagFilmOntbijt: heerlijk wakker worden onder het genot van een smakelijk, gevarieerd ontbijt, waarbij je aansluitend kunt genieten van een mooie film, zoals Vox Lux.

 • Veelomvattend en ambitieus verhaal over roem
  VPRO Cinema
 • Wil veel, maar maakt niet al zijn ambities waar
  NRC
 • Onderscheidend en intrigerend
  de Volkskrant
 • Deels satire, deels maatschappelijk commentaar
  The Guardian

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden