sluit

VR – Ter land, ter zee en in de lucht

Film
Nimma aan zee

De hele dag kun je in Het Festivalhuis naast LUX genieten van drie korte VR-films, die de verschillende gevolgen van klimaatverandering levensecht in beeld brengen. Dit programma is een samenwerking met InScience Festival Nijmegen.

In Chasing Coral ga je mee met Zackery Rago, een gepassioneerd duiker en onderzoeker die de ongekende koraalverbleking in 2016 op Lizard Island op het Great Barrier Reef voor de kust van Australië filmt. In This is Climate Change: Famine reis je naar de dorre uitgestrektheid van Somalië, waar verpletterende droogte veroorzaakt door stijgende temperaturen ooit vruchtbare grond heeft veranderd in een woestijn. Sanctuaries of Silence is een meeslepende luisterreis naar Olympic National Park, een van de stilste plekken in Noord-Amerika, waar zelfs in de diepste krochten van het regenwoud al noise pollution naar binnen kruipt.

Onderdeel van het Kunst voor klimaat festival Nimma aan zee

Dit programma is onderdeel van het Kunst voor klimaat festival 2021, waarbij LUX jong en oud publiek uitnodigt om via verbeelding op zoek te gaan naar antwoorden rondom de klimaatuitdaging. Hiervoor zet LUX diverse kunstvormen in, van film & theater tot ervaringsprogramma’s voor diverse leeftijden. (Internationale) kunstenaars, denkers, schrijvers en klimaatexperts komen van vrijdag 10 t/m zondag 12 september naar Nijmegen om met het publiek in gesprek te gaan. Bekijk het programma.

Over Inscience

InScience, International Science Film Festival Nijmegen is een van de grootste internationale filmfestivals voor de wetenschapsfilm in Europa. Het programma bestaat uit de beste wetenschapsfilms die het afgelopen jaar wereldwijd zijn verschenen. Tijdens het festival ontmoeten internationale topwetenschappers, filmmakers en publiek elkaar om de nieuwste inzichten te delen die de wereld van morgen vormgeven. Meer info via InScienceFestival.nl

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?