sluit

Waterboys

Film

Je vader kun je niet kiezen, maar je zoon ook niet. Vader en zoon in Waterboys verschillen nogal. Vader Victor (Leopold Witte), een schrijver van overbodige krimi’s, wil niet volwassen worden. Zijn zoon Zack (Tim Linde), cellist van beroep, neemt het leven te serieus.

Overeenkomst tussen vader en zoon? Beide worden ze op dezelfde dag uit huis gezet door hun vrouwen. Victor door Elsbeth, die zijn rondneuken eindelijk zat is. Zack door zijn vriendin Amisha. Deels ter promotie van Victors nieuwe boek en deels als roadtrip vertrekken ze naar Schotland. Op hun turbulente reis herontdekken de mannen zichzelf en moeten ze hun relatie opnieuw zien uit te vinden. De confrontatie met elkaar en de ontstane situatie als vrijgezel is onvermijdelijk. Maar mede dankzij hun liefde voor de muziek van de band The Waterboys komen ze nader tot elkaar.

Voor regisseur Robert Jan Westdijk (Zusje, Phileine zegt sorry, De eetclub) moet het een jongensdroom zijn geweest. “Het begon met een mail waarin ik schreef dat ik sinds de jaren ’80 fan ben en dat ik een film wil maken over een vader en zoon die dankzij de muziek van The Waterboys nader tot elkaar komen. Niet veel later zat ik in Dublin tegenover mijn muzikale held Mike Scott. Het verhaal raakte hem.” Eind december 2014 gaven The Waterboys twee speciale concerten voor de film. De hoofdrol in de film worden gespeeld door Leopold Witte, bekend van de films Gooische Vrouwen, Ventoux en televisieserie Dokter Deen. Aanstormend talent Tim Linde, bekend van televisieserie A’dam – E.V.A., vertolkt de andere hoofdrol.

 • Robert Jan Westdijks komisch-ontroerende en ongetwijfeld autobiografische drama over gesjeesde vaders en gemankeerde zonen is helemaal raak.
  De filmkrant
 • Geen vette grappen, wel een geestig script. Geen hoogoplopend drama, wel emotionele lading. Waterboys voelt moeiteloos.
  de volkskrant
 • Acteurs Leopold Witte en Tim Linde zijn een genot om naar te kijken.
  nrc handelsblad
 • Liefdesverdriet brengt vader en zoon bij elkaar
  Algemeen dagblad

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden