sluit

We Cycle – Mobility Week

Film

Een Nederlandse oer traditie. Een kind droomt van de vrijheid om de wereld te ontdekken. Een briesje door je haren of toch weer die tegenwind.

Altijd is er een fiets om ons te brengen waar we willen zijn. Die laat zien wie we willen zijn. Hij was er voor de auto en verovert opnieuw de wereld: aan ons de keuze hoe en wanneer we ons willen verplaatsen. Dit filmprogramma met diverse korte films is een ode aan de ros die niet meer van staal gemaakt wordt, en waar de benen allang niet meer niet meer de enige aandrijving zijn. Dit is een ode aan de fiets!

Dit programma met korte films is gemaakt door Go Short – International Short Film Festival Nijmegen, in opdracht van de gemeente Nijmegen in het kader van de European Mobility Week. Het programma is een fascinerende schakering van korte films waarin fietsen centraal staat. Denk aan de Nederlandse korte filmklassieker Father and Daughter van Michael Dudok de Wit, de film die een Oscar won, over vader en dochter op de fiets in een oer-Nederlands landschap. Maar ook een documentaire over hoe Nederlandse fietspaden in Uganda voor opschudding zorgen komt voorbij op deze avond.

Het programma is Engels gesproken en/of ondertiteld. Toegang is gratis (wel een gratis kaart afhalen aan de kassa van LUX of online).

 

 

 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden