sluit

Weathering with You

Film

Makoto Shinkai, schrijver en regisseur van de meest succesvolle anime aller tijden Your Name, brengt opnieuw een prachtige anime naar het witte doek. Het verhaal over de jonge Hodaka en zijn ontmoeting met het bijzondere meisje Hina is nu bij ons te zien.

De 16-jarige Hodaka besluit om zijn woonplaats, een klein dorp op een geïsoleerd eiland, achter zich te laten en te verhuizen naar Tokio. Hier wordt hij getroffen door eenzaamheid. Met weinig geld en in een periode van uitzonderlijk slecht weer, houdt hij zijn hoofd maar moeizaam boven water. Maar dan ontmoet hij Hina, een vrolijke jonge meid die samen woont met haar broertje. Zij beschikt over een geheimzinnige gave: de gave om de regen te stoppen en de lucht te klaren.

Makoto Shinkai’s eerste baan was bij computerspelontwikkelaar Nihon Falcom, waar hij vijf jaar werkte aan videoclips voor diverse spellen. Hier ontmoette hij muzikant Tenmon, die later de muziek voor zijn films ging verzorgen. Shinkai’s meest succesvolle film was Your Name (2016), die werd uitgeroepen tot beste animefilm aller tijden

  • Fraai getekende, diep romantische film.
    NRC
  • Wonderschoon en vol overtuiging.
    de Volkskrant
  • Een tijdloze en universele film over puberliefde.
    Het Parool

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden