sluit

Wes Week – Moonrise Kingdom

Film
Filmspecials
Wes Week

Het aftellen naar de nieuwste Wes Anderson is begonnen! Op donderdag 22 juni gaat Asteroid City in première in onze zalen. Maar voordat we van zijn nieuwste creatie gaan genieten, kijken we terug op een aantal van onze favorieten uit zijn oeuvre tijdens Wes Week. Met onder andere Moonrise Kingdom.

Moonrise Kingdom speelt zich af op een eiland voor de kust van New England in de jaren zestig. Als een jonge jongen en een meisje verliefd worden, rennen ze samen weg. Verschillende stedelingen mobiliseren om ze te zoeken en de stad wordt op zijn kop gezet – wat misschien niet zo’n slechte zaak is.

Regisseur Wes Anderson staat bekend om zijn vreemde, ietwat absurdistische films, en Moonrise Kingdom is daarin geen uitzondering. De Anderson-formule is komisch, kleurrijk en (inmiddels) weinig verrassend, maar deze film is één van de betere uit zijn oeuvre. Een sprookjesachtige feel-good movie met o.a. Bruce Willis, Edward Norton, Frances McDormand, Tilda Swinton en Bill Murray.

Wes Week

Ter ere van de nieuwste film van Wes Anderson, Asteroid City, vertonen we op zondag 18 juni een marathon van drie films uit zijn oeuvre. Waaronder The Grand Budapest Hotel, Moonrise Kingdom en Fantastic Mr. Fox. Op donderdag 22 juni gaat Asteroid City in première in onze zaal.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?