sluit

Wes Week – Fantastic Mr Fox

Film
Filmspecials
Wes Week

Het aftellen naar de nieuwste Wes Anderson is begonnen! Op donderdag 22 juni gaat Asteroid City in première in onze zalen. Maar voordat we van zijn nieuwste creatie gaan genieten, kijken we terug op een aantal van onze favorieten uit zijn oeuvre tijdens Wes Week. Met onder andere Fantastic Mr Fox.

Naar het gelijknamige kinderboek van Roald Dahl. Mr. Fox (George Clooney) en Mrs. Fox leiden een idyllisch ondergronds leventje. Twaalf ‘vossejaren’ na de geboorte van hun zoontje Ash komen echter de instincten van Mr. Fox bovendrijven, iets wat het bestaan van hun hele dierengemeenschap in gevaar brengt. Om aan voedsel te komen berooft Mr. Fox namelijk de boerderijen van drie verschillende boeren, terwijl hij aan Mrs. Fox beloofd had dit niet meer te doen. Mr. Fox is de drie domme boeren steeds te slim af, maar als ze voor de zoveelste keer beroofd worden, komen ze bij elkaar en smeden ze een plan. Ze willen de ‘fantastische Mr. Fox’ voorgoed uit de weg ruimen. Maar hier laat Mr. Fox het niet bij zitten. Samen met onder andere Badger, Rabbit en Weasel smeedt hij een plan om keihard terug te slaan.

Wes Week

Ter ere van de nieuwste film van Wes Anderson, Asteroid City, vertonen we op zondag 18 juni een marathon van drie films uit zijn oeuvre. Waaronder The Grand Budapest Hotel, Moonrise Kingdom en Fantastic Mr. Fox. Op donderdag 22 juni gaat Asteroid City in première in onze zaal.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?