sluit

White Riot

Film

De documentaire White Riot toont op een opwindende en inspirerende manier hoe enkele muziekliefhebbers samen met The Clash en andere top-punk bands eind jaren zeventig in staat zijn om een enorme antiracismebeweging in gang te zetten.

Een groep bevriende kunstenaars en muzikanten zien beelden van aanhangers van het Nationale Front, die rondmarcheren met nazisymbolen. Ze besluiten om de tegenbeweging Rock Against Racism op te zetten. Ze organiseren concerten en verspreiden teksten, uiteindelijk groeit hun initiatief uit tot een nationale beweging, waar talloze mensen zich bij aansluiten.

De titel, White Riot, verwijst naar de eerste single van The Clash, een van de bands die deelnam aan deze beweging. Het toont hoeveel kracht muziek kan hebben; het kan de wereld veranderen. Regisseur Rubika Shah is bekend van meerdere muziekdocumentaires, onder andere over David Bowie en Spike Lee.

  • White Riot is een frisse terugblik op het muzikale antiracisme van de jaren zeventig
    de Volkskrant
  • Boeiende docu met parralellen tussen de jaren '70 en nu'
    NRC
  • White Riot gaat over het Verenigd Koninkrijk eind jaren zeventig, maar zou zo over het Verenigd Koninkrijk of Nederland anno nu kunnen gaan
    Filmtotaal

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden