sluit

White Sun

Film
Picl

Na de 10 jaar durende burgeroorlog in Nepal, keert voormalig strijder Chandra terug naar zijn geboortedorp vanwege de dood van zijn vader. Hij merkt dat de sociale veranderingen waarvoor hij heeft gevochten nog niet zijn doorgedrongen in zijn dorp hoog in de bergen.

Terwijl hij de crematie probeert voor te bereiden stuit hij op weerstand van de bevolking. Vooral van zijn broer Suraj, die aan de andere kant stond tijdens de burgeroorlog. Onderweg met het lijk naar de crematieplaats krijgen de broers ruzie, waardoor de kist halverwege de berg komt vast te zitten. Chandra zoekt hulp bij de politie en andere dorpelingen, maar tevergeefs. Niemand in het drop lijkt hem te willen helpen. Het collectieve oorlogstrauma openbaart zich in persoonlijke wrijving. White Sun is een krachtig pleidooi voor meer tolerantie in het huidige Nepal en om de verdeeldheid te overwinnen die is blijven bestaan na tien jaar burgeroorlog.

  • Prachtig geillustreerd inkijkje in maatschappij van Nepal
    de Volkskrant
  • Wie eens een keer cinema vanuit een compleet andere cultuur wil beleven in een ongedwongen setting, is bij White Sun in elk geval aan het juiste adres.
    Filmtotaal

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden