sluit

Wild Port of Europe

Film
LUXdocs

Met Wild Port of Europe geeft regisseur Willem Berents het drukste havengebied van Europa op een onverwachte manier weer, waarbij hij focust op de dierlijke inwoners. Met muziek van Eric Vloeimans.

Egels, bunzingen, kleine mantelmeeuwen, een torenvalk, konijnen en zelfs zeehonden en exotische wolhandkrabben. Wild Port of Europe neemt je mee in het onverwachte verhaal van deze en andere dieren die leven in het grootste en drukste havengebied van Europa. In een landschap waar de mens continu alles verandert, pakken zij hun kansen en maken daarbij veelal opmerkelijke keuzes.

Met muziek van Eric Vloeimans

Eric Vloeimans werd uitgenodigd de muziek te maken voor deze nieuwe film van Willem Berents. De beste en meest bekende trompettist van Nederland werd in 2020 bekroond met de Edison Jazz Oeuvreprijs.

Theaterconcert Wild port of Europe van Vloeimans op vrijdag 20 januari 2023

In het theaterconcert Wild Port of Europe – op vrijdag 20 januari 2023 in onze theaterzaal – kan Vloeimans ten volle excelleren: sfeervolle havenbeelden en pakkende melodieën bij de dieren… muziek kortom met vele gezichten, zoals we die van Vloeimans kennen. Denk aan een nest baby-egeltjes, een torenvalk op zoek naar voedsel, de trek van de rugstreeppad, de bunzing op jacht naar een konijn – dit en veel meer neemt u mee op een muzikale reis naar de haven van Rotterdam. Dit theaterconcert is geinspireerd op de filmuziek van de nieuwe film Wild Port of Europe. De film wordt tijdens dit theaterconcert niet als geheel vertoond.
Koop hier kaarten

  • De diversiteit aan dieren is overweldigend
    NRC

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?