sluit
LUX Gebouw

Wild Rose

Film

Het nieuwste muzikale drama Wild Rose van Tom Harper volgt de ambitieuze Rose-Lynn Harlan die van Glasgow naar Nashville vertrekt om haar droom van een succesvolle zangcarrière na te jagen. Jessie Buckley straalt in de rol van Rose-Lynn, moeder Marion wordt gespeeld door Julie Walters. Vanaf donderdag 16 mei bij ons te zien!

De jonge Rose-Lynn droomt al zolang ze zich kan herinneren van een carrière als countryzangeres in Nashville. Wild Rose volgt de Schotse zangeres vanaf het moment dat ze vrijgelaten wordt uit de gevangenis. Thuis wordt ze herenigd met haar moeder en twee kinderen, maar haar hoofd en hart hebben andere prioriteiten. Haar moeder Marion (Julie Walters) heeft de zorg voor de kinderen gedragen in de tijd dat Rose in de gevangenis zat. Marion is klaar met de Nashville droom van haar dochter en vindt het tijd dat ze verantwoordelijkheid neemt voor haar leven en dat van haar kinderen. Een hartverwarmende film over moeders en dochters, over dromen en realiteit en over muziek waar je onmogelijk stil bij kunt blijven zitten.

BAFTA genomineerd regisseur Tom Harper (Peaky Blinders, War Book) zet met Wild Rose een pakkend, hartverwarmend verhaal neer met muziek waar niemand bij stil kan blijven zitten. Jessie Buckley schittert als de muzikale wildebras uit Glasgow. Voor deze vertolking van Rose-Lynn ontving ze tijdens het Dublin International Film Festival de award voor Best Actress. De soundtrack bevat zowel originele nummers die exclusief voor de film geschreven zijn als covers van bekende country artiesten.

 • 'A Star is Born’, maar echter
  NRC
 • Countrydrama uit het grijze Glasgow is rauw en teder
  AD
 • Jessie Buckley overtuigt volledig … Daarmee bombardeert de jonge Ierse zich op indrukwekkende wijze als talent om in de gaten te houden
  Telegraaf
 • Wat een fenomenale stem heeft hoofdrolspeelster Jessie Buckley in de feel-good drama Wild Rose
  Trouw

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden