sluit

Wild

Film
Blikverruimers

Misschien is het je al opgevallen: in en om LUX zijn beelden te zien uit verschillende films. De actrices en acteurs op deze beelden hebben een bepaalde ‘blik’ in hun ogen. Dit is wat wij hopen te bereiken bij jou. Of het nu blijdschap, afgunst, liefde, woede of verbazing is; ons doel is jou anders te laten kijken. Naar jezelf en de wereld om je heen.

LUX is dé plek om blikverruimende programma’s te beleven. Vanaf dinsdag 6 maart staat LUX in het teken van de campagne: Laat je blik verruimen. Gedurende 2 weken willen we jullie graag inspireren met Blikverruimers. Wat is een Blikverruimer precies? We hebben een selectie gemaakt van ons actuele programma, op basis van wat voor onze LUX-medewerkers een echte blikverruimer is. Onze LUX-filmexperts, maar ook onze zaalwachten, filmtechnici, kassiers, horecamedewerkers en stagiairs delen twee weken lang hun blik verruimende tip met jou!

Blikverruimer: Lorijn (PR & Marketing) vindt dat Wild niet mag ontbreken in het lijstje van Blikverruimers: “Wild is een ode aan de natuur, aan de Veluwe, aan alle schoonheid waarvan je niet wist dat Nederland die te bieden had. Schitterende camerashots, een intiem kijkje in het dierenrijk en de eigenzinnige, maar soepele verhaalvertelling van André van Duin maken deze film een prachtig epos over één van de grootste natuurgebieden in Europa. Je ziet de Nederlandse flora en fauna zoals je haar nog nooit hebt gezien. Daarom is dit voor mij een échte Blikverruimer.”

DE FILM:

In Wild zien we gedurende de vier jaargetijden de verhalen van drie hoofdrolspelers op de Veluwe: de vos, het edelhert en het wilde zwijn.

We zien hoe ze jongen krijgen die, niet zonder slag of stoot, volwassen worden. Andere, kleinere, rollen zijn voor de raaf, buizerd en ijsvogel. Bij de ijsvogel mogen we binnenkijken in het nest en met de buizerd vliegen we mee over de verschillende landschappen van de Veluwe.

De stem van niemand minder dan André van Duin neemt ons mee door deze prachtige natuurfilm. Het zijn spectaculaire beelden die je normaal niet ziet. En niet kúnt zien, omdat Enting speciale toestemming kreeg om te filmen in gebieden die niet toegankelijk zijn. Aanschouw De Veluwe zoals je die nog nooit gezien hebt.

  • Wild is natuurfilm van oude stempel, maar wel met prachtige beelden
    de Volkskrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden