sluit

Wildlife

Film

Begin jaren zestig, Great Falls, Montana. De gevoelige, 14-jarige Joe is enig kind.

Op een dag verliest zijn vader zijn baan en daarmee een doel in zijn leven. Hij kan zijn oude baantje terugkrijgen, maar zijn trots verhindert dit. Hij gooit alles over een andere boeg, verlaat het gezin en sluit zich aan bij de brandweerlieden die een grote bosbrand bij de Canadese grens bestrijden. Ineens is Joe de man in huis en moet hij lijdzaam toezien hoe ook zijn moeder een nieuwe baan neemt – als zweminstructrice – en bovendien een affaire met een oudere man begint. Een man die alleen maar aardig is tegen Joe om bij zijn moeder in bed te kunnen kruipen. Hoe bied je zulke veranderingen koel het hoofd?

Carey Mulligan (Drive, An Education), Jake Gyllenhaal (Nocturnal Animals, Brokeback Mountain), Ed Oxenbould (Paper Planes) en Bill Camp (Molly’s Game, Loving) spelen de hoofdrollen in Wildlife, het regiedebuut van acteur Paul Dano (There Will Be Blood, Little Miss Sunshine, Youth). Dano baseerde het scenario, dat hij samen met zijn partner Zoe Kazan schreef, op het gelijknamige boek van de Amerikaanse auteur Richard Ford. Dano, die altijd films over specifieke familiedynamieken wilde maken, zag zichzelf en vele anderen erin terug. Wildlife is de eerste van een reeks films van zijn hand die allemaal dysfunctionele families als onderwerp hebben.

KORTING MET BIEBPAS!
Dit is een boekverfilming en daarom, als je in het bezit bent van een geldige bibliotheekpas, krijg je op vertoon van je bibliotheekpas € 2,50 korting (geen korting op korting).

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden