sluit

Wind River

Film

In Wind River vindt de ervaren premiejager Cory Lambert het bevroren lichaam van een tiener. Samen met beginnend FBI agente Jane Banner en Tribal-politie officier Ben Shayo, probeert hij deze mysterieuze moord op te lossen in het indianenreservaat Wind River.

 

Naarmate het onderzoek vordert in deze wetteloze omgeving, zetten de drie steeds meer hun eigen levens op het spel en wordt Cory geconfronteerd met zijn eigen verleden.
De ontwikkelingen van de personages zijn dusdanig mooi en geloofwaardig dat je als kijker onmogelijk niet mee kan leven. Alles zorgt ervoor dat Wind River je een gevoel geeft van zowel tijdloosheid als actualiteit. Met sterke rollen van onder andere Jeremy Renner (The Hurt Locker, Arrival) en Elizabeth Olsen (I saw the light, In Secret). Ondanks de natuurlijke chemie tussen de hoofdrolspelers, weet Sheridan de valkuilen van filmromantiek vakkundig te omzeilen. Wind River ging in première op het Sundance Filmfestival 2017. Ted Sheridan, die eerder mee schreef aan veelgeprezen films zoals Sicario en Hell or High Water, ontving op het Cannes filmfestival een prijs voor zijn regiedebuut.

  • De grootste prestatie is misschien nog wel dat Wind River binnen de beperkte speelduur van honderdenzeven minuten een emotionele dreun weet te verkopen.
    Filmtotaal
  • Misdaad-thriller met meerwaarde
    NRC

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden