sluit

Wolf and Sheep

Film
Picl

Oude tradities, gebruiken en verhalen zijn nog springlevend in een kleine herdersgemeenschap in de bergen van Afghanistan. In het bergdorp, ver weg van de moderne wereld, waar kinderen schapen hoeden, spelen, vechten en pesten, mogen de jongens en meisjes absoluut niet mengen.

De jongens oefenen met hun slingers om tegen de wolven te vechten, de meisjes roken in het geheim en spelen alsof ze gehuwd zijn. Maar Qodrat en Sediqa worden buitengesloten door de rest van de bergkinderen. Qodrat omdat zijn moeder is hertrouwt met een man die niets met haar kinderen te maken wil hebben, Sediqa wordt gepest door de andere meisjes omdat haar moeder behekst zou zijn. De twee buitenstaanders vinden troost bij elkaar, totdat de roddelende dorpsgenoten zich er weer mee bemoeien. Ondertussen blijven de magische verhalen de rondte doen in het dorp, waaronder over de mythische Kashmir Wolf.

Wolf and Sheep, van regisseur Shahrbanoo Sadat, is een prachtig, liefdevol portret. Sadat brengt met veel respect haar personages in beeld waardoor op een ongedwongen manier hun verhaal tot leven komt. Shahrbanoo Sadat regisseerde eerder de korte film Vice Versa One en lange speelfilm Not At Home. Wolf and Sheep heeft Sadat gebaseerd op haar eigen ervaringen uit haar jeugd toen ze zelf nog in een klein dorp in het midden van Afghanistan woonde. De film werd vanwege veiligheidsoverwegingen opgenomen in Tadzjikistan.

  • De film volgt in observerende stijl een groepje jonge herderskinderen, ergens tussen neorealisme en mythe in
    NRC
  • Prachtig inkijkje in het dagelijks leven van een afgezonderde dorpsgemeenschap in Afghanistan, waarin het leven verklaard wordt aan de hand van fantastische verhalen
    Cinemagazine

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden