sluit

Woman

Film
Picl

Woman is een intiem en inspirerend portret van tweeduizend vrouwen uit vijftig verschillende landen. Een ode aan de culturele diversiteit en biodiversiteit van gebruiken, kleding, religieuze overtuigingen. Deze veelzijdige Franse documentaire is nu bij ons te zien.

Onderwerpen als moederschap, opleiding, huwelijk, economische onafhankelijkheid, seksualiteit, menstruatie en abortus komen voorbij. Getuigenissen van zeer verschillende vrouwen, van staatshoofden en schoonheidskoninginnen tot buschauffeurs. Woman is geboren uit een verlangen naar het zien van de wereld door de ogen van een vrouw. Een film over vrouwelijkheid en de omstandigheden voor vrouwen, die in veel delen van de wereld nog verre van ideaal zijn. Anastasia Mikova en Yann Arthus-Bertrand nemen ons mee naar 50 landen en hebben deze documentaire gebaseerd op 2000 interviews met vrouwen over de hele wereld.

Anastasia Mikova is een jonge Oekraïense filmmaker en journalist en heeft zich altijd al beziggehouden met sociale en humanistische onderwerpen. Haar filmpartner Yann Arthus-Bertrand is een Franse filmmaker en fotograaf die voornamelijk bekend werd meet zijn boek ‘La Terre vue du ciel’ uit 1999.

  • Een ontroerende kijkervaring.
    De Filmkrant
  • Aangrijpende herinneringen en observaties.
    VPRO Cinema

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden