sluit

Women Talking

Film

In het voor twee Oscars genomineerde Women Talking tracht een groep vrouwen in een mennonietengemeenschap een antwoord te formuleren op het onrecht dat hen is aangedaan door mannen. Gebasseerd op het gelijknamige boek van Miriam Toews.

In 2010 proberen acht vrouwen van een gesloten geloofsgemeenschap de realiteit naar boven te brengen wanneer ze erachter komen dat de mannen van hun gemeenschap jaren lang misbruik van hun hebben gemaakt.

Terwijl de mannen de aanvallen definiëren als het werk van de duivel of verbeelding, voelen de vrouwen het onrecht dat hen is aangedaan in hun lichaam en zoeken ze naar hun eigen woorden, standpunten en beslissingen.

Over regisseur Sarah Polley

Sarah Polley rolde als vijfjarige de filmwereld in en groeide in de jaren tachtig uit tot een kindster. Een ervaring die ze recent beschreef in haar memoires Run Towards the Danger. Daarin schrijft ze ook over het seksueel misbruik waarmee ze te maken kreeg als tiener. En over de onvoorspelbare manier waarop haar geheugen omging met die gebeurtenis, en waarom vrouwen die zich uitspreken juist wel geloofwaardig zijn wanneer hun gedrag grillig is, hun verhalen inconsistent zijn en hun geheugen gaten vertoont. Omdat een mensenbrein nu eenmaal geen onfeilbare machine is, zeker niet in een traumatische situatie.

 • Een episch opgezette verfilming waarin grote filosofische vragen aan bod komen
  VPRO Cinema
 • Indrukwekkend drama over verkrachting
  de Volkskrant
 • Fenomenaal feminisme
  NRC
 • A steller ensemble
  The Guardian

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?