sluit

Woodstock

Film
Specials

Het is deze zomer precies 50 jaar geleden dat het legendarische muziekfestival Woodstock – moeder van alle openlucht popfestivals – plaatsvond op een boerenveld in de buurt van Bethel, New York. Op zondag 18 augustus vertonen we Woodstock, de Amerikaanse documentaire-film uit 1970 rond het gelijknamige muziekfestival uit 1969, geregisseerd door Michael Wadleigh.

 Tijdens een regenachtig weekend in augustus 1969 was het ‘Three Days of Peace & Music’ (uiteindelijk 4 dagen…) waarbij zo’n half miljoen mensen onvergetelijke optredens beleefden van onder meer Crosby Stills & Nash, Janis Joplin, The Who, Joe Cocker, Jefferson Airplane, Santana en Jimi Hendrix. Regisseur Michael Wadleigh was erbij en maakte een ruim drie uur durende muziek documentaire die in 1970 in de bioscoop te zien was en uiteindelijk bekroond werd met een Oscar. Woodstock geldt als een tijdsdocument van de hippiecultuur op haar hoogtepunt. Om die reden werd het ook een cultfilm voor mensen die eind jaren 60, begin jaren 70 jong waren en voor hippies in het algemeen.

  • Kijken naar de documentaire is zo zijn eigen trip
    NRC
  • Magistrale reportage
    VPRO Cinema
  • Na een halve eeuw heeft de documentaire over het legendarische, driedaagse muziekfestival Woodstock nog niets aan impact verloren.
    AD

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden