sluit

Working Woman

Film
Picl

Michael Aviad’s Working Woman is een aangrijpende dramafilm over eigenwaarde, wanhoop en de kracht van de vrouw. Het verhaal van de 30-jarige Orna is vanaf donderdag 22 augustus te zien.

De dertigjarige Orna woont met haar man en drie kinderen in Jeruzalem. Ze hebben het niet breed, maar zijn daardoor dankbaar voor alles wat ze hebben. Als haar man zijn droom vervult en een eigen restaurant opent, heeft het gezin moeite om rond te komen. Orna ziet de ernst van de zaak in en besluit de kans op een baan met beide handen aan te pakken. Ze gaat aan de slag als assistent van Benny, een projectontwikkelaar. Orna werkt hard en valt al snel in de smaak bij Benny, en niet alleen op professioneel vlak. Ze weet zijn speelse opmerkingen af te wimpelen en focust zich volledig op het werk. Maar wanneer de intensiteit van het werk toeneemt en daarmee ook haar contact met Benny, lopen de spanningen tussen Orna, Benny, en haar man op.

Regisseur Michal Aviad maakt al jaren films over de positie van de vrouw in de samenleving. Ze begon deze trend met het maken van documentaires als The Women Next Door (1992) en Ever Shot Anyone? (1995), beide over de vrouwelijke perceptie op het leger en militair geweld. Ook in haar nieuwste film Working Woman spelen de problemen van de vrouw een grote rol. In haar speelfilm kaart Aviad een belangrijk onderwerp aan, namelijk seksuele intimidatie op de werkvloer. In haar feministisch getinte films wil Aviad laten zien dat de vrouw ertoe doet en hetzelfde respect verdient als mannen.

 

 • Complexe, krachtige vertolking van actrice Ben-Schlush.
  de Volkskrant
 • Realistische dialogen, subtiel spel en knap opgebouwde spanning. Het resultaat voelt akelig authentiek aan.
  VPRO Cinema
 • De spanning wordt vakkundig opgebouwd, bijna als een thriller.
  Filmtotaal
 • Working Woman toont subtiel hoe seksuele intimidatie wordt opgebouwd.
  Trouw
 • Deinst niet terug voor complexe vragen
  NRC

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden