sluit

Yesterday

Film

In de swingende muzikale komedie Yesterday van Danny Boyle, met o.a. Himesh Patel, Lily James en Ed Sheeran, herinnert Jack (Patel) zich nog als enige ter wereld de muziek van The Beatles. Vanaf donderdag 27 juni te zien.

Jack is een ambitieuze muzikant in de dop. Hij probeert rond te komen van lokale optredens met niks dan zijn gitaar, maar een grote doorbraak laat lang op zich wachten. Na een reeks onverklaarbare gebeurtenissen wordt Jack wakker als de enige persoon die de iconische liedjes van The Beatles kent. Hij kan het maar moeilijk geloven, maar besluit gebruik te maken van deze unieke situatie. Het hele land krijgt lucht van de geweldige nieuwe ‘songwriter’ en Jack’s carrière bereikt razendsnel een hoogtepunt.

Oscarwinaar Danny Boyle zet met Yesterday een komische musical fantasy op het witte doek. Boyle is voornamelijk bekend als regisseur van Slumdog Millionaire, waarvoor hij in 2008 een Oscar voor Beste Regisseur achter zijn naam mocht zetten. Daarnaast heeft hij ook bekendheid gecreëerd door zijn werk aan 127 Hours (2010) en 28 Days Later (2002). Boyle mocht voor zijn nieuwste werk al een Audience Award in ontvangst nemen op het Montclair Film Festival.

  • Leuke, vlotte, swingende romcom vol frisse acteurs
    VPRO Cinema
  • Origineel en geestig
    NRC

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?