sluit

ZenZondag – 100UP

Film
Specials
ZenZondag

Start je zondag goed met ZenZondag: yoga in de bioscoopstoel en vervolgens genieten van een heerlijke zen-film. In 100UP komen verschillende 100-plussers voorbij, die volop van het leven genieten en vooruit blijven kijken naar de toekomst.

Regisseur Heddy Honigmann volgt in deze film enkele 100-plussers uit verschillende delen van de wereld. Ze hebben al veel meegemaakt in hun leven. Zo hebben velen van hen partners verloren en sommigen zelfs hun eigen kinderen overleefd, maar ook waren zij getuige van grote historische gebeurtenissen. Ze houden zich echter vast aan het leven en geven niet toe aan het verval van hun lichamen. Ze starten elke nieuwe dag op een positieve manier.

Heddy Honigmann is al ruim veertig jaar actief in de Nederlandse filmwereld en heeft vooral veel documentaires op haar naam staan. In 2000 won zij het Gouden Kalf voor beste lange documentaire met haar film Crazy. In 2013 mocht zij op IDFA de prestigieuze Living Legend Award in ontvangst nemen. Deze prijs was slechts één keer eerder uitgereikt.

ZENZONDAG MET STOELYOGA
Start je (zon)dag met een inspirerende zen-film! We selecteren speciaal voor jou een film waar de aarde, de mens en/of de natuur centraal staat, zodat je heerlijk kan ontspannen voordat je aan de zondag begint. Voorafgaand aan de film is er stoelyoga: docenten van yogaschool Bodhi Yogashala nodigen je uit voor een kwartier bioscoopyoga. Namasté!

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?